Wicca en de positie van de seksen.
De man/vrouw verhouding is een gevoelig punt, zeker in religieus opzicht.
De patriarchale godsdiensten verkondigen dat de man het hoofd is en dat de vrouw de man gehoorzamen moet. Met name de menselijke (lees: mannelijke) interpretatie van heilige geschriften heeft deze visie verder ontwikkeld.

Voordat de drie patriarchale godsdiensten ( Judaisme, Christendom, Islam) hun entree maakten, waren de matriarchale godsdiensten aktief. Denk hierbij maar aan de verering van Moeder Aarde, de Moeder Godin etc.|
Ik wil hier graag nog even aan toevoegen dat wat er ook van het Christendom beweert mag worden over vrouw-onvriendelijkheid, Jezus in het Nieuwe Testament zich heel bewust met vrouwen in laat, en hen als gelijke behandelt. In die tijd was het voor een Joodse man eigenlijk ondenkbaar om met een vrouw anders dan van zijn familie te spreken, maar daar trok Jezus zich weinig van aan.
Hij schuwde ook het contact niet met de vrouw die menstrueerde en dit werd toch als iets onreins gezien. Hij was een duidelijk voorbeeld voor andere mannen. Ik ben van mening dat hij voor de mensen een bron van inspiratie is.

Wicca keert als het ware terug naar de pre-patriarchale tijden. Er wordt binnen Wicca dan ook geen onderscheid tussen de seksen gemaakt, hoewel sommige aanhangers de mening zijn toegedaan dat mannen een boel kunnen leren van het intuitieve van de vrouw, iets wat ik zelf ook geloof. Maar geen van beiden is superieur.