Magie.
Magie is geen hocus pocus, het bestaat echt.
Alles bestaat uit energie, zowel positieve als negatieve. Wanneer men in staat is deze energie te activeren en te channelen, dan is men in staat invloed uit te oefenen over de dingen die om ons heen gebeuren.

De vraag is of het zinvol is om dit te doen en wat de ware beweegredenen zijn van iemand die overweegt om zich hiermee bezig te gaan houden. Een dergelijke ‘manipulatie’ heeft uiteraard gevolgen en dient dan ook met de nodige voorzichtigheid toegepast te worden. Als magie aangewend wordt om iets positiefs te bewerkstelligen, is dit iets goeds. Echter, als dit gedaan wordt uit egoïstiche doeleinden, zal dit negatieve gevolgen hebben. Wiccans (en heksen) geloven in de stelling dat alles wat je doet, in drievoud bij je terugkomt. Lees hiervoor de Wiccan Rede.

Op deze site staan dan ook geen spreuken, en wel om de volgende redenen:
Mijn idee is dat voordat men zich met magie gaat bezig houden, is het verstandig zichzelf af te vragen waarom men dat wil.
Ik geloof ook dat om magie en de krachten van de natuur voldoende te kunnen begrijpen, er eerst voldoende kennis dient te zijn. Ik raad newby’s dan ook aan het onderwerp Wicca en hekserij eerst uitvoerig te bestuderen. Als je je hier alleen mee bezig houdt in de hoop wat sappige spreuken te vinden waarmee je iemand verliefd op je kunt laten worden of hoe je met iemand die je dwars zit af kunt rekenen, stel ik voor dat je gelijk afhaakt.

Als dit je beweegredenen zijn ben je he-le-maal verkeerd bezig en loop je het risico je een heleboel ellende op de hals te halen. Lees de Wiccan Rede nog maar eens en denk goed na over het volgende gedeelte:

"And ever mind the Rule of Three:
What ye send out, comes back to thee."

Mocht je na het lezen van deze site met vragen zitten, dan kun je deze altijd naar me e-mailen en ik zal mijn best doen om er een duidelijk antwoord op te geven.

Ik heb alleen een vriendelijk verzoek: Op deze site staat mijn religieuze beleving gepubliceerd. Ik hoop dat deze gerespecteerd word, zelfs als je het er niet mee eens bent. Beledigingen en sarcasme per mail zijn zaken waar ik dan ook niet op zit te wachten. Ik respecteer zelf ieders vorm van geloof en hoop dat de lezer dit ook voor dat van mij kan opbrengen.

Blessed be,

Gwynniver